![]() |
Ensimmäinen kakku prinsessalleni :) |
![]() |
Toiseen kattaukseen seuraavana päivänä oli silloin tällainen. |
Mutta taisin löytää ihan huomioon otettavan idean yhdestä omasta kirjasta. Saa nähdä mitä keksinkään... ;)
Ensimmäinen ongelma tän suunnittelun kanssa oli tänään se, että tajusin ettei mulla ole (omasta mielestäni) tarpeeks välineitä, joten pariksi tunniksi uppouduinkin vahingossa leipurinputiikki.fi ja bakeandparty.com putiikkeihin... Onneks vaan täytin ostoskoria niissä ja painoin punaista raksia näytön oikeessa yläreunassa ;D Loppusummat oli mun ostoskoreissa varmaan melkein 200e.... Pitänee tyytyä, ainakin nyt, näihin välineisiin joita jo on :D
Ja ongelma nro 2. Ihania ja herkullisia reseptejä selatessani kakkuhammasta alkoi kolottaa, eikä ihan vähääkään (enkä nyt puhu sietämättömästä vihlonnasta tms ;) ) vaan oikeesti kakkuhimosta. Oli sitten katottava kaappiin ja "jouduin" tekemään iki-ihanan Toscapiirakan :p En muistanutkaan kuinka ihanaa se on, varsinkin se päällinen! Sitä tuntuu aina vaan olevan aivan liian vähän...
Tällä ohjeella tein (toi foliovuoka on siis kooltaan 30x12cm)
Ohjeen oon pienentäny pellillisen ohjeesta pari kertaa ja oli muuten just passeli ton kokoseen vuokaan!
Pohja:
75g voita
0,4dl fariinisokeria
0,3dl sokeria
1 kananmuna
1,25dl vehnäjauhoja
0,25tl leivinjauhetta (eli ihan tosi vähän, en ole kirjoittanut väärin :D )
0,25tl vaniljasokeria
0,4dl maitoa
Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Lisää kuivat aineet ja lopuksi maito. Paistetaan 200 asteessa n. 10min. (alatasoa yhden ylemmällä).
Päällinen:
75g voita
0,5dl fariinisokeria
0,5dl sokeria
1,5rkl vehnäjauhoja
75g (=n.1 pss) mantelilastuja
1rkl maitoa
Kaikki aineet kiehautetaan sekaisin kattilassa ja levitetään puoliraa'an piiraan päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min.
So simple and delicious!
Huomatkaa prinsessamaiset elkeet käsissä ;) |
Näihin tunnelmiin,
-J
kiitos ohjeesta. Taidan kyllä omään kakkuun tehä sata kertaisena ton päälisen!!! :D
VastaaPoistaOle hyvä :) ja tee ihmeessä! Mäkin ajattelin et ku olin ton puolikkaasta jo puolittanu, et en puolita enää päällisen ohjetta (et tulee ihanan paljon sitä..) niin kuinkas kävikään. Sitä oli silti muka "sopivasti", mutta olis saanu olla enemmän! :D
PoistaKiitos kutsusta - tupsahdin samantien vastavierailulle uuteen blogiisi. Itsekin aloitin blogini pitämisen vasta tämän vuoden alkupuolella. Tuo taustakuva on tosi ihastuttava ja reseptiä pitää varmaan myös kokeilla :) "Follow your dreams" on yksi lempparilauseistani!!! Tervetuloa taas käymään!
VastaaPoistaKiitos :) Kiva, kun molemmat vasta "opetellaan" blogeilua, varmasti tulen uudestaan vierailemaan! :) Ja suosittelen kokeilemaan tota reseptiä!
Poista